Dekorativ bakgrunn

Göran Jesper Svensson

Etter en svært vellykket sesong som hovedtrener for BHK, forlot Jesper Bodø i 2013. Etter tre år på sidelinjen til de blågule, dro svensken hjem til Stord og sin kone og bonusdatter. Han fikk seg en «normal» jobb, men på si trente han både et ungdomslag på Stord og 2. divisjonslaget Os. Deretter var han innom både Danmark og Sverige som trener på toppnivå, før han kom tilbake til Stord og tok et friår. Hans kone mente «det var på tiden att bli vuxen och finna ett riktigt arbete», forteller Jesper med et smil.

Fra sitt hus ved sjøen på Stord, fikk den engasjerte mannen fra Göteborg god tid til å tenke over livet og tiden han hadde hatt i Bodø. Da Norges Toppidretts Gymnas lokket med en trenerjobb, kalte håndballen i nord på han igjen. Sesongen 2019/2020 kombinerte han jobben i NTG og trener for 2. divisjonslaget Junkeren.

Håndballen har tatt Jesper til trenerjobber i fem ulike land og han kjenner at å etablere et nettverk blir mer og mer krevende. I Bodø har han mange gode venner og et klubbmiljø som han kjenner og er fortrolig med, og dette ble avgjørende for Jesper. Klubbskiftet handlet om de positive prosessene som skjer i BHK nå. Rikard, vår engasjerte, daglig leder, ble et momentum for Jesper. De snakker samme språk, begge snakker selvsagt svensk, men språket reflekterer også samme forståelse for håndball. Jesper forklarer at de har felles forståelse for hva «å satse» innebærer for en klubb som har mål om elitespill. Det ble viktig for Jesper, som gleder seg svært over den nye utfordringen har har fått.

Jesper har kommet inn og gitt det ung laget ny giv. Det en trener som står for disiplin og struktur med tydelige rammer. Han vil gi laget alt dette, i tillegg får vi en trener med lang erfaring fra håndballverden. – Jesper vet hva som kreves av spillere for å bli god, sier Rikard Olsson. Den høyenergiske treneren er kjent for klare og tydelige tilbakemeldinger og han legger ikke noe imellom fra sidelinjen. Men utenfor banen er han oppmerksom på den enkelte spiller, og har omsorgsfullt blikk på alle.

Jesper har forventninger til guttene. Han beskriver dem som motiverte, treningsvillige og sulten på tilbakemeldinger under trening.  

Med Jesper som trener har spillerne fått ny giv

Spillerstall

Støtteapparat